Een visie op Het Nieuwe Werken

Tot maandag 4 april was u in de gelegenheid om uw visie over Het Nieuwe Werken in te sturen in het kader van een prijsvraag.

Helaas is het aantal inzendingen onder de 20 gebleven, zodat het geplande debat met het panel geen doorgang kan vinden. Dat is jammer, maar het roept bij mij de bijna morele verplichting op om zelf een visie over Het Nieuwe Werken op papier te zetten.

Nieuwe mentaliteit
De jongere generatie werknemers wil zich identificeren met bedrijven die geavanceerde software belangrijk vinden en inspelen op de behoefte ook te kunnen werken in hun eigen tijd en ruimte. Het nieuwe werken gaat, behalve over thuiswerken of flexibel werken door middel van de nieuwe technologie, vooral over keuzemogelijkheden en een nieuwe mentaliteit.

Fysieke ontmoeting
Werknemers gaan ook graag naar kantoor. Zij hebben heel goed in de gaten dat je daar mensen ontmoet waar je wat van kunt leren. Want werken leer je niet op school of op de universiteit, de ervaring van je collega’s is onmisbaar voor je eigen ontwikkeling. De mix van ervaren en onervaren, jong en oud maakt het interessant. Dat we elkaar fysiek willen blijven ontmoeten op de werkplek is zeker. De vraag is hoe vaak en wanneer.

Dichtbij
Ook de keuze over de werkplek wordt relevant. Werken in een modern kantoor dat zo dicht mogelijk bij je woonadres ligt zodat je niet in files hoeft te staan. Een werkplek die past bij de werkzaamheden van dat moment, waar je ook werknemers van andere bedrijven ontmoet en met wie je kennis, ervaring en netwerken kunt delen.

Oplossing?
Organisaties kunnen bij flexibele kantoren een ruimte huren om deze mogelijkheid te creëren. Het ligt voor de hand dat dit één van de aspecten van Het Nieuwe Werken zal worden. Met gebruikmaking van de moderne technologie zal deze mogelijkheid veel tijd kunnen besparen en de druk op het woon-werkverkeer verminderen. Utrecht Bereikbaar heeft een concept ontwikkeld om dit werken op afstand mogelijk te maken.

In een alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt is het dus van groot belang dat werkgevers mee gaan in een nieuwe manier van werken; in welke vorm dan ook.

CONTACT

T   033 460 2300
M  06 29 34 26 43

gonda.bus@netwerkkantoor.nl

ADRES

Netwerkkantoor
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort

KvK nr.: 75944235
BTW nr.: NL110781995 B01